Suikergehalte naar gemiddeld 17,1 procent
Het suikergehalte in de vierde campagneweek is opgelopen tot gemiddeld 17,1 procent. De week ervoor was dat nog 16,6 procent. Het tarrapercentage lag op 5,9 procent. Dat blijkt uit cijfers van Suiker Unie.
Het suikergehalte is niet in alle gevallen zo hoog. Vooral op lichte gronden in het oosten en zuidoosten hebben bladschimmels het bladapparaat op een aantal percelen behoorlijk aangetast. De ontwikkeling van het suikergehalte blijft hier achter. Telers die een keuze hebben om dergelijke percelen eerst te rooien, kiezen hiervoor.
Neerslag van betekenis
Inmiddels is overal in het land neerslag van betekenis gevallen. In het Zuidwesten ging het rooien van bieten op zwaardere gronden in de afgelopen week nog steeds moeizaam. Die problemen zijn door de recente regen dus opgelost, aldus Suiker Unie.
Hoog suikergehalte op Texel
In de vierde campagneweek was het suikergehalte op Texel met gemiddeld 18,0 procent het hoogst en in De Kempen en Zuid-Limburg met 16,3 procent het laagst.
De bietenverwerking in de beide fabrieken verloopt goed.
Bron Akkerwijzer