Goede friteskwaliteit voor middelvroege rassen in België
20 aug 2010 15:44
De middelvroege aardappelrassen in België hebben al een goede bakkwaliteit bereikt.
Dat meldt het Belgische Interprovinciaal Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) op basis van de laatste proefrooiingen.
Het middelvroege ras Miranda scoort bij het PCA een friteskwaliteit van 1,6 op een schaal van 0 (uitstekend) tot 6 (zeer slecht). Voor de smaak na het koken haalt Miranda een 6,3 op een schaal van 1 (zeer slecht) tot en met 9 (zeer goed). "Miranda heeft al vroeg een goede kook- en friteskwaliteit", stelt het PCA.
De smaak na het komen van de middelvroege aardappel Anosta haalde een 6,5. Sinora zat lager met een 5,3, meldt het PCA. "De frietkwaliteit van beide rassen is uitstekend met 1,8 voor Anosta en 1,5 voor Sinora."
auteur: Jan Engwerda