COVID-19 doet vraag naar frites in Canada instorten
Omdat tienduizenden restaurants in Noord-Amerika gesloten zijn, eten zowel Canadezen als Amerikanen minder frites dan gewoonlijk. De daling van de consumptie heeft een onmiddellijke impact gehad op de fritesverwerkers in Canada en kan volgens Robert Arnason van The Western Producer van invloed zijn op het volume aardappelen in 2020.
“Er is geen grote wetenschapper voor nodig om dat uit te zoeken. Nu de restaurants zijn gesloten, kun je alleen nog maar via de drive-ins frites verkopen,” zegt Kevin MacIsaac, general manager van de United Potato Growers of Canada. “We hebben momenteel gewoonweg ook geen diepvriesruimte meer, omdat de verkoop zo sterk is gedaald.”
Mary Keith, woordvoerder van Cavendish Farms, de P.E.I. Potato Board, bevestigt dit: “Voedsel blijft een essentieel item voor iedereen, maar we hebben een aanzienlijke daling gezien in de vraag naar frites als gevolg van het coronavirus (COVID-19) en de sluiting van restaurants.”
Het is bijna onmogelijk om te zeggen wanneer de vraag naar frites terugkeert naar een normale situatie, omdat het moeilijk is om te voorspellen wanneer de restaurants opnieuw zullen openen en de consumenten het beschikbare inkomen zullen hebben om buiten de deur te eten. Aardappelverwerkers en telers in heel Canada zullen COVID-19 in de productiecontracten voor 2020 moeten opnemen, aangezien de geringe vraag naar frites in de zomer kan aanhouden, en zelfs verder kan dalen.
Bron: potatonewstoday.com
Bron: AGF.nl