Italië: Chips zonder olie
DARE Puglia presenteert chips die geen vet opnemen. De aardappelen worden door middel van een gepatenteerd proces gedehydrateerd en in schijfjes gesneden. Door dit proces hoeven de schijfjes maar 25 seconde, de helft van de tijd die gewoonlijk nodig is, gefrituurd te worden. Aan de chips wordt geen zout toegevoegd. Dat kan de consument zelf naar eigen smaak doen.
Het Distretto Tecnologico Agroalimnetare della Regione Puglia (DARE) heeft de behoeften van bedrijven gecombineerd met de bevindingen van onderzoekers om een nieuw product te creëren.
De aardappelen zullen verwerkt worden door Farris, onderdeel van de Giardinetto coöperatie. "De ontwikkeling van deze gezonde chips heeft twee jaar geduurd. Twee weken geleden werd de eindfase afgesloten met een sectortest," aldus voorzitter Giorgio Mercuri.
De chips kunnen in een gesloten zak 24 maanden bewaard worden. Vanaf het voorjaar van 2016 ligt de nieuwe snack in de winkel.
Publicatiedatum: 20-11-2015 Bron:AGF

